Bas Lulofs stopt bij Leekster Eagles, opvolger bekend

LEEK - Bas Lulofs heeft het bestuur van Leekster Eagles aangegeven komend seizoen niet langer trainer/coach van het 1e team uit Leek te kunnen zijn. Belangrijkste reden ligt in het feit dat de toenemende drukte op Lulofs zijn werk op dit moment steeds moeilijker te combineren valt met het trainerschap bij Leekster Eagles.

Daardoor wordt het lastig voor de coach om zich 100% te blijven inzetten voor de Eagles. Wel heeft Lulofs aangegeven een adviserende rol te willen blijven spelen bij de 1e divisionist uit Leek. Bas Lulofs is al sinds 1997 actief als speler bij Leekster Eagles waarvan de afgelopen 2 jaar als coach. Het bestuur betreurt het vertrek van Lulofs maar heeft alle begrip voor de situatie.

 Inmiddels is het bestuur in samenspraak met de technische staf, met succes, op zoek gegaan naar een nieuwe coach; Bert Barelds uit Zuidhorn. Leekster Eagles denkt in Bert Barelds een waardig opvolger van Lulofs te hebben gevonden.  Hoewel Barelds geen ervaring heeft op het hoogste niveau is hij wel een ervaren coach met ambities.  De 51 jarige Zuidhorner is in het verleden 2 jaar werkzaam geweest bij Real Camaradas uit Zuidhorn en 2 jaar bij Futsal Winsum.  Tevens is Bert Barelds 5 seizoenen trainer/coach geweest bij Drs. Vijfje uit Groningen. Vorig seizoen nog 1e divisionist. In het dagelijks leven is Bert werkzaam als docent bij RSG De Borgen in Roden.  Barelds heeft aangegeven mee te willen bouwen aan de toekomst van Leekster Eagles en om op termijn weer terug te keren naar de ere-divisie.  Hierbij zal hij samen gaan werken met de huidige assistent-coach Jan Brouwer.