OKO/BIES sleept titel in de wacht

OPENDE - Korfbalvereniging OKO/BIES beleeft dit seizoen alleen maar hoogtepunten. Het eerste team werd afgelopen zondag kampioen in de derde klasse na een 12-15 uitoverwinning op Leeuwarden. Na het kampioenschap in de vierde klasse zaal betekende dit de tweede prijs van het seizoen.

Na het binnenhalen van de titel was de ontlading groot vertelt OKO/BIES-voorzitter Onno Redeman. ,,Dit is prachtig voor de club als geheel! We stonden overigens niet echt onder grote druk, maar bij rust was de tussenstand slechts 4-6 in ons voordeel. Op een zeker moment stond het nog even 10-10, maar het verschil kwam in de slotfase toch echt weer tot uitdrukking. Een teamprestatie van formaat, want hier hadden we voor aanvang van dit seizoen echt geen rekening mee gehouden. Dit seizoen was aanvankelijk bedoeld om jeugdspelers te laten instromen. Als je dan 24 wedstrijden op rij wint, dan kun je alleen maar enorm tevreden zijn.’’ Ondanks het feit dat het reguliere seizoen is afgelopen kan er voordat het nieuwe seizoen van start gaat nog een prijs worden binnengehaald vervolgt Redeman. ,,Ons eerste team is ook nog actief in de bekercompetitie en speelt op woensdag 8 juni in de finale tegenover vier teams in Koekange.

Hoogtepunt

Het feit dat ze er staan is al een enorm hoogtepunt en het zou natuurlijk helemaal schitterend zijn als ze het succes van het afgelopen seizoen daar een vervolg kunnen geven. Er staan daar wel sterke tegenstanders op ons te wachten, maar kansloos acht ik OKO/BIES zeker niet. Ze hebben afgelopen seizoen laten zien waartoe ze in staat zijn. Als ze in de huidige flow blijven kan dit sportjaar voor ons wel eens als een heel bijzonder jaar de geschiedenis ingaan.’’ De jeugd van OKO/BIES laat dit seizoen ook van zich horen. Het OKO/BIES A1 team staat in de overgangsklasse na dit weekend op de derde plaats en heeft, met nog één wedstrijd te spelen, nog steeds zicht op een kampioenschap. Een kampioenschap betekent dat OKO/BIES A1, niet alleen in de zaalcompetitie maar ook in de veldcompetitie op het allerhoogste niveau, de hoofdklasse, gaat spelen. Het A1-team staat ook in de finale van het bekertoernooi op dinsdag 7 juni. Ze treffen in Britsum AVO A1 en deze wedstrijd begint om 19.00 uur. Komende zondag viert OKO/BIES niet alleen haar kampioenschappen maar ook haar 70-jarig jubileum. Jeroen Kunst