Grasbaanraces Opende met feesttent terug in de tijd

OPENDE - Oude tijden gaan herleven. Op de altijd gezellig aangeklede accommodatie van de internationale grasbaanraces in Opende verrijst dit jaar weer een grote feesttent.

De organiserende Stichting Baansport Opende (SBO) gaat hiermee terug in de tijd. “Destijds was er na afloop van de wedstrijden live-muziek”, vertelt Roel Huisman, penningmeester van de SBO. “Het was altijd een groot feest, waar ook veel dorpsgenoten op af kwamen. En dat willen we in ere herstellen.” De laatste jaren werd echter afgezien van het plaatsen van een feesttent. “Maar we kregen steeds vaker de vraag waarom niet weer een feesttent. Een grasbaanrace is niet alleen een wedstrijd, het is ook treffen, waar gezelligheid troef is”, weet Huisman. De organisatie heeft voor beide avonden live-muziek gezorgd. Op de vrijdagavond treden Peter van Dekken en Sije Veenstra op. Ervaren artiesten en beiden echte stemmingmakers.

Maelox

De slotavond van het grasbaanspektakel wordt verzorgd door de vijfmans formatie Maelox, een allround coverband met een ongeëvenaarde live-reputatie. Het uitgebreide repertoire bestaat uit een mix van hedendaagse en klassieke pop-, rock-, disco- en Nederpopcovers, maar ook de gezellige meezingers worden niet vergeten. Kortom, een avondje Maelox, met op de drums de plaatselijke Siemon Terpstra, betekent gegarandeerd feest! Een avondje Maelox is dan ook een wervelwind door de jaren ’60, ’70, ’80 tot nu toe. De grasbaanraces worden gehouden op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni.