Kurt Elshot: ‘Ik wil met Pelikaan S hoe dan ook een prijs pakken’

OOSTWOLD - Kurt Elshot is komend seizoen de nieuwe trainer van Pelikaan S. Als opvolger van John de Hoop heeft de tweedeklasser met Elshot veel ambitie aan boord.

De trainer wil met Pelikaan S op meerdere fronten strijden en het seizoen afsluiten met een prijs. De voorbereiding die onlangs van start ging gaf Elshot al een aardig beeld van de kwaliteiten die zijn selectie herbergt. "We hebben ondertussen wel kunnen zien wat de jongens in huis hebben. Dat wist ik natuurlijk ook al wel grotendeels, omdat ik afgelopen seizoen assistent-trainer was, maar er is momenteel wat meer concurrentie in de groep. Ik denk dat dit onder meer te maken heeft met het feit dat ik een veeleisende trainer ben en het is mooi om te zien dat de jongens in mijn selectie dit goed oppikken."

Verwachtingen

De trainer pint zich nog niet vast op een vastomlijnde doelstelling, maar heeft aan de vooravond van een nieuw voetbaljaar wel hoge verwachtingen van zijn ploeg. "Het allermooiste zou zijn als we kampioen worden, maar dat is natuurlijk niet reëel om dat op voorhand direct te roepen. Ik denk wel dat we met deze selectie absoluut voor een plek in de top drie moeten gaan, maar we willen komend seizoen meer." "Ook in de beker willen we een rol van betekenis spelen, maar het valt en staat natuurlijk altijd met de beschikbaarheid van spelers. Als wij zonder al teveel blessures door het seizoen komen weet ik zeker dat we hoog eindigen en ook een grote kans hebben om ver te komen in de beker."

Assistent

Hoe de toekomst er na Pelikaan S uit gaat zien is een vraag die zich nog moeilijk laat beantwoorden. "Momenteel ben ik werkzaam bij Pelikaan S en verder ben ik assistent bij de C1 van FC Groningen, maar ik ben op beide fronten heel ambitieus. Als ik er ergens voor ga doe ik dat voor de volle 100 procent." "Ik wil met Pelikaan S in eerste instantie hoe dan ook een prijs pakken. Als ik in de verre toekomst nog een mooie functie bij mijn oude club FC Groningen kan bekleden zou dat natuurlijk heel mooi zijn, maar alles in de juiste volgorde. Eerst het hoogste rendement uit Pelikaan S halen." Jeroen Kunst