Hoofdstraat Grootegast tijdelijk open

Westerkwartier - GROOTEGAST - De stremming in de Hoofdstraat is (tijdelijk) opgeheven. Wegenbouwbedrijf Broekema uit Groningen  hervat de werkzaamheden op dinsdag 23 augustus. 

Met ingang van die datum zal het kruispunt Hoofdstraat - Hoflaan tot vóór het gemeentehuis worden afgesloten.

Bereikbaarheid Aldi

Vanaf 23 augustus is de parkeerplaats achter de Aldi alleen bereikbaar via de westelijke uitrit. Die uitrit zal dan als in- en uitrit gebruikt worden. Het ‘Verboden in te rijden” vanaf de Hoofdstraat naar de parkeerplaats achter de Aldi zal tijdens de werkzaamheden van fase 4 worden opgeheven. Deze tijdelijke ontsluiting is aanmerkelijk smaller dan de huidige oostelijke in- en uitrit. U dient dus goed uit te kijken.

Verdere planning

Het openbaar vervoer zal in de bouwvak, zolang de stremming is opgeheven weer gebruik kunnen maken van de Hoofdstraat. Met ingang van dinsdag 23 augustus, wanneer de stremming weer van kracht wordt, volgt het openbaar vervoer gedurende de werkzaamheden van fase 4 en 5 vanaf Doezum richting Sebaldeburen weer de volgende route:   Doezum - Langeweg - Hoofdstraat tot G.P.Beukemalaan - G.P. Beukemalaan - Bovenweg - Rondweg - Hoofdstraat - Sebaldeburen. Vanaf Sebaldeburen wordt in omgekeerde volgorde gereden.