Fashion Event en Bourgondisch Leek 

LEEK - Het culinaire evenement Bourgondisch Leek vindt 17 september plaats op De Dam, centrum van Leek. Het evenement sluit het Fashion Event af. 

Bourgondisch Leek wordt dit jaar voor de derde maal op rij georganiseerd door Grand Café Borg Nienoord, ditmaal in samenwerking met de Leekster horecabedrijven en mode ondernemers, die op deze wijze een verrassend slot willen bieden aan de bezoekers aan het Fashion Event dat eveneens op deze zaterdag plaatsvindt. Het culinaire festijn is gratis toegankelijk en begint rond 16.00 uur. Een gedeelte van De Dam wordt voor het publiek afgezet. De bezoekers kunnen voor een symbolisch bedrag (middels munten) de meest uiteenlopende gerechten en drankjes nuttigen. Ook gratis proeverijen ontbreken niet bij de aanwezige chalets/luxe kramen van de deelnemende horecabedrijven. Op een centraal punt kunnen munten à € 2,00 worden gekocht om de culinaire gerechten te kopen en te nuttigen in een sfeervolle ambiance. Bourgondisch Leek kent dit jaar een achttal gerenommeerde horecabedrijven welke allen de heerlijkste en verrassend lekkerste gerechten uit hun bedrijf presenteren.
Fashion Event
Op deze dag wordt eveneens het Fashion Event gehouden, georganiseerd door de meeste Leekster modebedrijven in samenwerking met NDC mediagroep. Op twee locaties in het centrum gaan er modeflitsen en meer plaatsvinden van alle deelnemende modebedrijven. Mode voor vrouwen, mannen en kinderen in combinatie met aanverwante artikelen. Modellen showen op de rode lopers o.a. de nieuwe collecties van de deelnemende modezaken. Het geheel wordt aaneen gesproken door een ter zake kundige speaker. Op informatieborden in het centrum wordt aangegeven wanneer de shows exact plaatsvinden. In de namiddag stapt de bezoeker eventueel naadloos over van fashion naar food.