Zuidhorn in gesprek met Nationaal Coördinator Groningen

ZUIDHORN - Burgemeester Bert Swart en wethouder Henk Bakker hebben onlangs een gesprek gehad met Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen.

De gemeente Zuidhorn behoort niet tot het gebied van de zogeheten aardbevingsgemeenten. Een aantal inwoners van de gemeente ervaart echter wel de gevolgen van de aardgaswinning. Zo hebben deze inwoners te maken met (woning)schade door de aardgaswinning. Wethouder Henk Bakker is tevreden over het gesprek met Alders: “We hebben een constructief gesprek gehad waarin Alders heeft toegelicht wat de Nationaal Coördinator Groningen voor Zuidhorn en haar inwoners kan betekenen.”

Tijdelijke regeling

Inwoners uit de gemeente Zuidhorn komen alsnog in aanmerking voor de tijdelijke waardevermeerderingsregeling. Deze regeling is bedoeld om woningen met aardbevingsschade te verduurzamen. De regeling is op 31 december 2015 beëindigd. Met terugwerkende kracht is de regeling nu opengesteld voor schadegevallen buiten de aardbevingsgemeenten. Hiervoor komen woningeigenaren in aanmerking, die een schade van meer dan € 1000,- hebben en die erkend is door de NAM of het CVW (Centrum Veilig Wonen). Inwoners kunnen tot uiterlijk 31 januari 2016 hun aanvraag indienen bij SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland). Voor meer informatie en de voorwaarden zie www.snn.eu/waardevermeerdering.