Clinics voor LEGiO-run in Grootegast

GROOTEGAST - De eerste editie van de LEGiO-run in Grootegast is zaterdag 2 april. Een hardloopevenement dat in het teken staat van LEGO. Deze maand gaan clinics van start.

Er zijn drie routes samengesteld: 10 kilometer, 5 kilometer en de Funrun van 600 meter. De laatste is speciaal bedoeld voor de kleine lopers en voor degene die graag mee willen doen maar die om wat voor reden dan ook geen grote afstand kunnen lopen. Kortom: iedereen mag meedoen aan de LEGiO-run! Op 1 december zijn de inschrijvingen geopend en er hebben zich al een heel aantal mensen opgegeven. Als extra stimulans en om iedereen goed voor te bereiden op de run worden er vanaf half januari 2016 clinics gegeven in Grootegast, Grijpskerk, Marum en Opende. Naast dit aanbod heeft de gemeente Grootegast besloten om clinics mee te nemen in het binnen schoolse beweegaanbod. Geïnteresseerde basisscholen kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente. Alle info over de clinics is te vinden op onze website: www.legiorun.nl.

Clinics

Vanaf 23 januari starten de clinics op het Marktplein in Grootegast (Hoofdstraat 97). Elke zaterdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur kunnen jongeren van 8 tot 16 jaar deelnemen aan de clinic die hen zal klaarstomen voor de 5 kilometer. Om 10.30 uur start vervolgens de clinic voor volwassenen. De clinics worden gegeven door Lowise Hazenberg en staan geheel in het teken van het doel van de deelnemer. Dit kan zijn het verbeteren van de conditie, het versterken van de spieren of gewoon plezier hebben. De kosten bedragen 25 euro voor jongeren en 35 euro voor volwassenen, beide inclusief deelname aan de LEGiO-run.