Jubileumuitvoering Toneelvereniging Oldehove: top!

OLDEHOVE - Het was zaterdag groot feest in dorpshuis ‘Humsterland’. Toneelvereniging Oldehove vierde deze avond hun 60-jarig jubileum.

Onder het genot van een hapje en een drankje kon het publiek genieten van het toneelstuk 'De overval', een criminele komedie van Dietmar Steiner. Het stuk ging over Ralf Bijsterveld (Bert Striesenou), een lapzwans die liever niks anders doet dan een beetje rondhangen in het plaatstelijk cafe, dit tot grote ergernis van zijn echtegenote Sandra ( Marianne Westra). Uitgerekend Ralf vind op een ochtend in zijn woonkamer een koffer vol met geld. Zijn vriend Barend (Marinus Bogema) en het bericht over een bankoverval verschaffen hem al vlug duidelijkheid omtrent de herkomst van de poen. Ralf en Barend zijn ’t er overigens al snel over eens, dat dit financiële meevallertje hun wel goed uit komt.

Geheimhouding

Maar dan blijkt dat de geheimhouding ervan, ten opzichte van Ralf’s echtgenote, hun inwonende oma (Margrieta Cornello) en hun bemoeizuchtige buurvrouw Maris (Linda Ezinga) uiterst moeilijk is. Als de dochter des huizes (Natasha Striesenou) dan ook nog haar nieuwe vriend (Kees Eilander) komt voorstellen, wordt het Barend en Ralf al snel te heet onder de voeten, want die vent blijkt ’n rechercheur te zijn... De spelers gingen er knallend uit met confetti-kanonnen waarna het feestgeruis kon beginnen, met muziek van de band Sunshine. Op naar het volgende jubileum...