Winst voor Dames 1 DOVO/Hujades Doezum

DOEZUM - Het eerste damesteam van DOVO/Hujades was zaterdag klaar voor de wedstrijd tegen VIOS-Kolham. De basisselectie bestond uit Sanne Wilpstra, Jarina Froentjes, Johanna Buma, Josien Postma, Monique Bosklopper en Nadine Zuidema.

Een opstelling die ook gedurende deze wedstrijd niet zou wijzigen met als reden dat hier een leuke en prima wedstrijd werd gepresenteerd. De Doezumers mochten de wedstrijd starten maar al snel nam de tegenstander het heft in handen. Lange rally’s wisselden elkaar af en de Westerkwartierders trokken in de eindfase van deze eerste set aan het kortste eind (23-25). Er zat meer in en dat begon zich ook te uiten in het spel. Heel langzaam werd het DOVO/Hujades die de controle van de wedstrijd op zich nam. De tegenstander wist ook de tweede set op eigen rekening te zetten (21-25) maar dit was dan ook hun laatste gewonnen set van deze wedstrijd. DOVO bracht haar opslag tot een optimum en wist verdedigend de aanvallende acties van de tegenstander een halt toe te roepen. Spelverdeelster Sanne Wilpstra had het systeem van VIOS in de gaten en speelde daar keurig op in door de juiste aanvallers op te zoeken. En dit resulteerde in een 1-2 in sets door winst van de derde set (25-20).

Hikje

De dames van coach Armant Reitsema waren op koers en zo werd ook de vierde set eigen gemaakt (25-23). De beslissende en laatste set was even een hikje in de beginfase, maar ook de tegenstander ging fouten maken en stelde DOVO/Hujades in de gelegenheid de opgelopen kleine achterstand te herstellen. De vijfsetter was voor de Doezumers (15-13). Investeren in nieuwe aanwinst en jeugd begint haar vruchten af te werpen en daarmee krijgt het eerste damesteam van DOVO/Hujades weer haar vorm. Eerstvolgende wedstrijd van dames 1 is op zaterdag 12 februari om 20:30 uur in Klazienaveen tegen Tjoba.