Burgemeester Dijkstra: 'Verzet tegen azc neem je niet weg'

GROOTEGAST - Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast is positief over de informatie-bijeenkomst donderdag over de plannen voor een asielzoekerscentrum.

Zoals gemeld hebben B en W en COA voornemens voor een azc aan de Legolaan, bedoeld voor 500 asielzoekers. Eerder lieten inwoners van Grootegast op deze site al weten dat voor hen dit aantal te hoog is. "Het ging heel gemoedelijk. In de middag had een aantal mensen zich goed laten informeren. In de avond was het iets grimmiger, met name leden van de Ondernemersvereniging Bedrijventerrein West zijn er vreselijk op tegen, de plannen. Dat neem je niet weg. We hebben ook geen toezeggingen gedaan, maar als iemand in gesprek wil, kan dat te allen tijde", aldus Dijkstra.

Raadsvergadering

Komende dinsdag 26 februari is de besluitvorming aan de gemeenteraad. "In het gemeentehuis is dan alleen plek voor genodigden. De rest van het publiek kan terecht in de herberg ('In de Groote Gast' red.). We verwachten veel mensen, die kunnen niet allemaal in het gemeentehuis." De vergadering begint om 19.00 uur. Dijkstra is tevreden met de ontwikkelingen tot dusver. "Excessen hebben zich niet voorgedaan, volstrekt niet. Ook buiten waren er geen rare toestanden. Iedereen ging goed met elkaar om."