Slagaderlijke ingreep in waterleidingnet bij Aduard

ADUARD - Ondanks sneeuw en vorst wordt in de omgeving Aduard door medewerkers van Waterbedrijf Groningen en aannemer A. Hak gewerkt aan een belangrijke slagader.

Vanwege de aanpassingen rond de Friesestraatweg en de bouw van de toekomstige rondweg bij Aduard was het verplaatsen van het de huidige waterleiding noodzakelijk. Maandag is gestart met het aansluiten van de nieuwe ‘transportleiding’ op de bestaande waterleiding. In de week van 25 januari stroomt het drinkwater richting de inwoners van het Westerkwartier door de nieuwe leiding. Om de drinkwatervoorziening in de regio goed te kunnen blijven waarborgen wil Waterbedrijf Groningen de transportleiding zo kort mogelijk buiten bedrijf stellen. Zodoende worden de werkzaamheden aaneengesloten uitgevoerd. Dit betekent dat de medewerkers van aannemer A. Hak en van Waterbedrijf Groningen, in verschillende teams 24 uur per dag doorwerken. Het is mooi droog bijna windstil winterweer. Een pluspunt waardoor er schoon, ook wel hygiënisch gewerkt kan worden.

Overlast

Inwoners van Aduard kunnen gedurende de uitvoering licht- en geluidsoverlast hebben. Dit geldt met name in de omgeving van de Albert Harkemaweg / Friesestraatweg waar de werkzaamheden worden uitgevoerd in de weilanden langs de Friesestraatweg. Direct omwonenden zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Verder wordt uit veiligheidsoverwegingen, tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, de Albert Harkemaweg vanaf Nieuwklap langs het water tot Aduard afgesloten voor al het verkeer. Als gevolg van de werkzaamheden bestaat er een kleine kans op minder druk en/of troebel water voor inwoners van de gemeenten Winsum, Zuidhorn, Grootegast en De Marne in de periode van 18 januari tot en met 22 januari.