De Meeuwen Dames 1 verliest van VIOS/Kolham

ZUIDHORN - Tegen het laaggeklasseerde VIOS/Kolham ontbrak het De Meeuwen aan scherpte. Mede door opslagfouten en opstellingsfouten kreeg VIOS winst in de eerste set (15-25) in de schoot geworpen.

In de tweede set was het spel aanvankelijk nog niet veel beter. Bij een achterstand van 9-2 sloeg Meriek Wanders een bal met overtuiging binnen, en was Myrthe Maring even later attent bij het net. Toch werden deze mooie punten telkens gevolgd door foutieve opslagen, waardoor VIOS eenvoudig kon uitlopen naar een ruime voorsprong van zes punten. Gaandeweg de tweede set nam de servicedruk van De Meeuwen toe, en werden er meer rally’s gewonnen. De dubbele wissel aan het einde van de set pakte niet goed uit, en VIOS liep uit van 17-13 naar winst met 25-17. Inmiddels was het spel van De Meeuwen aanzienlijk beter dan in de eerste set. Met goede opslagen van Meriek Wanders en mooie gewonnen rally’s deed De Meeuwen niet onder voor VIOS. Na 13-13 haperde het spel even en kwam VIOS op een voorsprong van twee punten. Een time-out van De Meeuwen en dezelfde dubbele wissel als in de tweede set bracht De Meeuwen weer naast VIOS. Door een goede opslag van Wietske Couwenberg kwam de verdediging van VIOS in problemen, en kon de door VIOS eenvoudig ingespeelde bal door Maaike Kootstra worden binnengeslagen. Een technische fout van de tegenstander bracht De Meeuwen op een voorsprong van twee punten (18-16).

Ace

Toch verzuimde de thuisploeg de voorsprong te vergroten. VIOS kwam weer langszij. Op 21-20 in het voordeel van De Meeuwen wisselde de coach de twee basisspeelsters terug, waarna De Meeuwen op 24-21 drie setpunten kreeg die alle drie verloren gingen. Op 24-24 serveerde VIOS uit, en met een ace beëindigde Myrthe Maring de derde set (26-24) in het voordeel van de thuisploeg. De Meeuwen begon daarop de vierde set slecht en op 0-5 nam de coach een time out. Een blok van Heleen van den Brink en mooie aanvallen van onder andere Mirelle Wilkens kwam De Meeuwen terug tot 10-10, en liep zelfs uit naar 12-10. Echter de voorsprong was van korte duur, VIOS herstelde zich en sloeg alle hoop op een beslissende vijfde set weg door een voorsprong van zeven punten te nemen (22-15). Uiteindelijk ging de vierde set met 25-17 naar de gasten, en moest De Meeuwen wederom genoegen nemen met slechts één punt. Door dit resultaat handhaaft De Meeuwen zich op de tiende plaats in de derde divisie. De eerstvolgende thuiswedstrijden voor de senioren en de jeugd zijn op zaterdag 30 januari. Dames 1 ontvangt om 16:00 uur De Bevers 2. Heren 1 speelt om 20:00 uur tegen Exstudiantes 2.