Nieuwe website van Zuidhorn online

ZUIDHORN - Steeds meer inwoners bezoeken de gemeentelijke website via tablet of smartphone. Gemeente Zuidhorn speelt daarop in en heeft gekozen voor een vernieuwde website die hierop aansluit: www.zuidhorn.nl.

De nieuwe zogeheten toptaken-website is vraaggericht, overzichtelijk en goed leesbaar op zowel telefoon, tablet als gewone computer/laptop. Als uitgangspunt is gehanteerd: wat wil de bezoeker op de gemeentelijke website vinden? De inwoners zijn gevraagd wat zij graag direct zichtbaar willen hebben. Op basis hiervan zijn de volgende producten/diensten of informatie direct zichtbaar op de homepage: afvalkalender, gemeenteraad, paspoort en trouwen. Dit levert een website op waar snel en gemakkelijk producten, diensten en informatie vindbaar zijn. Mochten de belangrijkste zoekopdrachten wijzigen in de toekomst, dan kan dit eenvoudig aangepast worden.

Mogelijkheden

Op de nieuwe website zijn steeds meer online mogelijkheden. Inwoners kunnen nu naast informatie vinden, ook direct zaken online regelen. Bijvoorbeeld online verhuizing doorgeven, uittreksels aanvragen, een melding doen van storingen of defecten of een container aanvragen. Naast het snel digitaal af kunnen handelen van producten of diensten, hechten het college en onze medewerkers ook aan persoonlijk contact. Bezoekers kunnen voor paspoort, identiteitskaart, rijbewijs en de meeste overige zaken zonder afspraak tijdens openingstijden langskomen op het gemeentehuis en worden binnen 10 minuten geholpen. Voor een aantal zaken is het maken van een afspraak noodzakelijk. Voorbeelden hiervan zijn het bespreken van een voorgenomen huwelijk c.q. geregistreerd partnerschap, erkenning van een kind of een gesprek met de taxateur. Deze afspraken kunnen nu online gemaakt worden.