De Meeuwen Dames verliest van De Bevers

ZUIDHORN - Voor de vierde keer dit kalenderjaar moest De Meeuwen genoegen nemen met slechts één punt. Ditmaal was De Bevers 2 uit Lemelerveld, dat slechts één plaats boven De Meeuwen staat in de derde divisie, de bovenliggende partij.

De Meeuwen begon de eerste set met de uitstekend spelende libero Aline Brummel uit het tweede team van De Meeuwen en aanvalster Noor Mekel uit de A-jeugd. Halverwege de eerste set kwamen ook Wytske Couwenberg (uit de A-jeugd) en Henny Woldman (Dames 2) in het veld. De Meeuwen 1 speelde goed, en met mooie aanvallen van onder andere Meriek Wanders en goede opslagen van Leonie Verleun en Angela Mennes bleef De Meeuwen goed in het spoor van De Bevers. Op 19-18 in het voordeel van De Meeuwen zette de service van Angela Mennes de verdediging van De Bevers zwaar onder druk, en met een ace kreeg De Meeuwen op 24-18 de eerste setpunten. De daarop volgende aanval van De Bevers werd goed verwerkt en kon Henny Woldman de set met 25-18 beslissen in het voordeel van de thuisploeg.

Herstel

De Bevers 2 herstelde zich prima van het verlies in de eerste set, en liet De Meeuwen in de daarop volgende twee sets volledig kansloos: 13-25 en 14-25. In de vierde set ging het gelijk op en leek het er op dat De Meeuwen een vijfde set kon afdwingen. Een blok van Angela Mennes en een aanval van Nicole Kuper bracht De Meeuwen op 6-4. De Bevers nam het initiatief over waarna op een achterstand van 12-8 De Meeuwen een time-out nam. Een blok van Myrthe Maring en een aanvalsfout van De Bevers bracht de Zuidhorners terug tot op een punt van De Bevers. Het lukte echter De Meeuwen niet om De Bevers te passeren. Van 17-18 liep De Bevers uit naar 18-24. Een blok van Mirelle Wilkens en Nicole Kuper deed het eerste wedstrijdpunt van De Bevers teniet, maar het volgende was raak, en met 25-19 ging de vierde set verloren, en moest De Meeuwen genoegen nemen met slechts één punt. De eerstvolgende thuiswedstrijden voor de senioren en de jeugd zijn op zaterdag 13 februari. De volleybalspeeltuin begint om 10:00 uur, en de jeugd speelt vanaf 11:30 uur. Dames 1 speelt niet vanwege de halve finales van de Nationale Open Jeugdkampioenschappen. Heren 1 speelt om 20:00 uur tegen Ritola 2.