Hans Toebes nieuwe dirigent Uit Vriendschap Opende

OPENDE - Hans Toebes uit Briltil is de nieuwe dirigent wordt van muziekvereniging Uit Vriendschap in Opende. Toebes zal op 1 februari voor het eerst de repetitie leiden.

Toebes ziet ernaar uit om mee te bouwen aan de vereniging. “Het feit dat Uit Vriendschap een groeiende club is en de keuze voor populaire muziek, waren mijn belangrijkste drijfveren om te solliciteren”. De komende periode zal in het teken staan van voorbereidingen voor het voorjaarsconcert op zaterdagavond 9 april in het Barontheater in Opende. Muziek is prominent in het leven van Hans Toebes. Hij studeerde algemene muzikale vorming en HaFaBra-directie aan het conservatorium in Leeuwarden. Toebes is docent muziek aan een middelbare school en heeft een eigen muziekuitgeverij. Daarnaast heeft hij veel plezier in het dirigeren. In de loop der jaren heeft hij ervaring opgedaan bij diverse verenigingen.

Fanfare

Muziekvereniging Uit Vriendschap uit Opende is een fanfare die ongeveer zes optredens per jaar verzorgt. De leden komen uit het gehele Westerkwartier. Binnen de fanfare is een dweilorkest van circa tien leden actief. Het dweilorkest verzorgt eveneens enkele optredens per jaar. Er is plaats voor meer leden. Repetities zijn op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Vrijzinnig Gebouw in Opende. Meer informatie is te vinden op http://uitvriendschap.jouwweb.nl.