Basketbalclinic Health Energizer met Donar in Grijpskerk

GRIJPSKERK - Gezond, actief en sportief: de Health Energizer van Donar. Woensdag was het sportieve festijn in sporthal De Bokkediek, op initiatief van Huis voor de Sport Groningen.

Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn, SportinZuidhorn organiseren met steun van het Huis een Health Energizer in de gemeente Zuidhorn. De groepen 5/6 van beide basisscholen uit Grijpskerk waren op 27 januari de gelukkigen. Ze kregen een speciale basketbalclinic onder leiding van spelers/coaches van basketbaleredivisionist Donar. Deze speciale activiteit moet zorgen voor een jeugd die zich bewust is van het belang van beweging en een gezonde leefstijl. Een Health Energizer is een speciale activiteit. De kinderen kregen eerst een basketbaltraining waar spelers Skip Samsom en Sean Cunningham bij betrokken waren. Dit werd in de kantine vervolgd met een interactief en informatief lesprogramma. Alles stond in het teken van sport en bewegen. De spelers brachten de kinderen niet alleen de belangrijkste basketbalskills bij, maar maakten ook duidelijk dat sporten een onderdeel is van een gezonde levensstijl. Goed eten en drinken, genoeg slapen en juiste verzorging zijn hier ook voorbeelden van.

Vervolgclinic

De Zuidhorner Basketbalvereniging DUNK was ook betrokken bij de clinic. Naast hun aanwezigheid tijdens het programma van Donar organiseren ze een drietal vervolgclinics voor enthousiaste leerlingen. Deze inlooptrainingen zijn gratis toegankelijk voor alle leerlingen van groepen 5 t/m 6 uit de gemeente Zuidhorn, óók voor wie niet heeft deelgenomen aan de Health Energizers. De vervolgclinics zijn dinsdag 2, 9 en 16 februari van 18.00 tot 19.00 uur in de sporthal van De Noordster te Zuidhorn (Rijksstraatweg 1).