SP Zuidhorn overhandigt Valentijnswens aan wethouder Bakker

Westerkwartier - ZUIDHORN, KOMMERZIJL - SP Zuidhorn overhandigde 15 februari 2016 Valentijnswensen aan wethouder Henk Bakker, voorafgaand aan de raadsvergadering.

De SP verzamelde deze wensen van inwoners en roepen hiermee de wethouder op zorg te dragen voor meer verkeersveiligheid in de dorpen.

Valentijnswensen omtrent verkeersveiligheid

SP-woordvoerder Koos Slagter: “Vooral in de kleinere kernen is het slecht gesteld met de verkeersveiligheid. Daar wil de SP samen met inwoners verandering in aanbrengen. Om de wethouder aan zijn belofte te herinneren, willen we hem graag een Valentijnswens brengen.”

In november steunde de gemeenteraad een burgerinitiatief, ingediend door de SP en Actie’68 uit Kommerzijl, waarmee de inwoners pleiten voor meer verkeersveiligheid. Slagter: “Scholieren kunnen vaak niet eens over een fietspad naar school rijden en auto’s en vrachtwagens rijden veel te hard door de kleine dorpen. Met onze voorstellen is er niet alleen oog voor de grote, maar ook voor de kleine dorpen.”

Afgelopen zaterdag haalden de SP’ers meer dan 100 valentijnswensen op. In het voorjaar zal de gemeenteraad met een besluit komen.