Hardloopclinics voor LEGiOrun van start

HAREN - Cbs ’t Fundament in Lutjegast had de afgelopen week de primeur: de eerste hardloopclinics ter voorbereiding en stimulans tot deelname aan de LEGiOrun op 2 april.

Deze hardloopclinics worden gegeven door Bert van der Vaart, van Loopgroep Lutjegast. De kinderen van groep 5/6 en 7/8 deden mee aan de warming up; hinkelden voor de conditietest en liepen hun eerste rondjes. Maar ook planken, dat is op ellebogen en tenen zo recht mogelijk boven de grond steunen, en opdrukken stonden op het menu.

Ontdekken

De kinderen deden allemaal goed hun best; volgende week woensdag weer en dan krijgen ook de Jan Kuipersschool, de Johan Bogermanschool en de Remmelt Booyschool hun eerste trainingen. Cds de Klister, obs De Opstap en sws de Groene Borg volgen binnenkort. Met het project Grootegast in Beweging wil de gemeente kinderen op de basisscholen stimuleren meer te bewegen en allerlei sporten te ontdekken. Later dit schooljaar geeft Ina Manakane in samenwerking met Let’s Move clinics bewegen op muziek voor groep 3 en 4. En tot slot worden er Frisbeelessen gegeven voor de groepen 7-8 die niet mee hebben gedaan aan het hardlopen. Grootegast in Beweging wordt vanaf januari 2016 gecoördineerd door Astrid Witte van Witteborg Sport. Meer info via astrid@witteborgsport.nl of 06 5533 1843.