Elly Pastoor tijdelijk wethouder namens PvdA-Grootegast

GROOTEGAST - In goed onderling overleg hebben het interim bestuur en de fractie van PvdA-Grootegast in Elly Pastoor (1955) een ervaren wethouder gevonden voor de tijdelijke vervanging van parttime wethouder Kor de Wagt die tot medio 2016 met ziekteverlof is.

Elly Pastoor is van 2010 tot en met 2012 wethouder geweest in de stad Groningen met o.a. Sociale Zaken en Armoedebeleid in haar portefeuille. Met haar eigen bedrijf werkt ze al enige jaren aan het initiëren en ontwikkelen van uiteenlopende projecten die te maken hebben met onderwijs en participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast heeft zij een groot aantal jaren in het Westerkwartier gewoond, waardoor ze haar weg in de regio prima zal weten te vinden.

Novatec

Fractievoorzitter Myra Eeken-Hermans is blij met de vervangende wethouder. “Op deze manier kan Kor de Wagt zich helemaal op zijn herstel richten en kunnen we als PvdA Grootegast in het college ons hoofd, hart en handen volledig inzetten voor onze inwoners op de manier zoals we na de verkiezingen in 2014 hebben afgesproken. En juist nu is het van groot belang dat binnen het college alle hens aan dek zijn, gezien de ontwikkelingen op het gebied van werk en inkomen (Novatec in het bijzonder) en de strategische visieontwikkeling ter voorbereiding op de gemeentelijke herindeling naar de gemeente Westerkwartier." "Onze gemeente is gebaat bij een ervaren wethouder, die snel ingewerkt is, die alle deelterreinen van de participatiewet in één portefeuille heeft en die het geluid van Grootegast krachtig kan laten horen en zien. Elly Pastoor heeft de ervaring en de capaciteiten om dit met volop aandacht voor de inwoners samen met het college en de raad van Grootegast te doen.” De gemeenteraad moet nog met de voordracht instemmen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 februari is het voornemen dat Elly Pastoor voor een periode van 16 weken wordt beëdigd als wethouder (0,5 fte).