Thema-avond 'Help, onze gemeente verdwijnt!' in Opende

OPENDE - 'Help, onze gemeente verdwijnt!' is de titel van de inleiding van Bert Mulder, schrijver van het gelijknamige boek. Donderdag 10 maart zal Mulder, tijdens een bijeenkomst voor actieve en initiatiefrijke bewoners van het Westerkwartier, zijn verhaal toelichten.

In het BaronTheater zijn o.a. raadsleden, ambtenaren en bestuurders welkom. Mensen in het Westerkwartier staan bekend om hun zeer ondernemende karakter. Men ontplooit er initiatieven, liefst onafhankelijk van de overheid. Dit past prachtig bij de ontwikkeling die veel gemeenten voor zichzelf wensen van een sturende en bepalende naar een meer faciliterende en ondersteunende rol.

Initiatieven

Maar wat heb je als bewoners eigenlijk nodig van de overheid? En wat willen en kunnen bewoners aan initiatieven op zich nemen binnen hun leefgemeenschap en -omgeving? Sluit dat op elkaar aan? Deze vragen staan centraal op deze bijeenkomst. De avond is bedoeld om bewoners en overheden van het Westerkwartier, dichter bij elkaar te brengen. In dit gebied zijn veel mooie voorbeelden van bewonersinitiatieven. Initiatiefnemers zullen, naast de bovengenoemde inleider uit het midden van het land, de aanwezigen inspireren en voeden. De organisatie is in handen van Groninger Dorpen, Vereniging Groninger Gemeenten en CMO STAMM en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Groningen. Deelname is daardoor kosteloos, maar van tevoren aanmelden zeer gewenst! Dit kan via www.groningerdorpen.nl (zie de slideshow op de startpagina). De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Actieve dorpsbewoners, bestuurders, ambtenaren of volksvertegenwoordigers en mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid van de samenleving in het Westerkwartier, zijn welkom.