'Water bij de wijn' van 't Nut Den Ham groot succes

ADUARD - De toneelclub van het Nut van Den Ham heeft haar jaarlijkse toneeluitvoering in Het Hoge Hof in Aduard weer achter de rug.

Het blijspel 'Water bij de Wijn' werd met verve gebracht door de langzamerhand zeer geroutineerde spelers als Henk Veldstra en Tjitske van Gosliga alias, Bert en Maria, caféhouders die eigenlijk hun cafe willen verkopen. Vervolgens stapelen de verwikkelingen zich in hoog tempo op. Wie zal uiteindelijk het café overnemen? Lukt het de met Italiaanse flair gespeelde mafiose Luigi Mascarpone (Cor Mechielsen) die een illegale geldpers in de kelder wil zetten of is het het jonge meisje Elizabeth die op zoek is naar de geschiedenis van haar voorouders? Zij vindt in ieder geval haar vader terug, de "verstrooide" professor, lekker warrig gespeeld door Harm van der Dong. De professor is stamgast en vindt voortdurend machines uit, zoals de water bij de wijn machine. Van de vorige eigenaren, de voorouders van Elizabeth, worden zwaar antieke resten van een schip in de kelder gevonden, een boegbeeld van een zeemeermin en het spiegelbord van "De Dronken Maeght".

Complicaties

Dit levert nog meer complicaties op, de attributen worden gestolen en ook gelukkig weer terug gevonden doordat de dievegge, gezondheids-inspectrice mevrouw Klinker er zwaar snurkend in de kelder naast wordt gevonden. Pietsje Koning maakt van mevrouw Klinker een echt pinnige en daardoor grappige karikatuur van een gezondsheids-inspectrice. En dan zijn er nog stamgasten van het café, die ieder ook een flinke duit in het zakje doen om de verwarring steeds groter te maken. Zij worden gespeeld door Henny ter Veer, Henk Franssens. Een speciale vermelding verdient de zeer jonge Yvonne Mechielsen (Elizabeth), zij speelde voor de eerste keer mee en weerde zich uitstekend, haar naturel ontspannen spel is een aanwinst voor de club. De prachtige, stoere requisieten door Leo Kools ontworpen, gaven een extra dimensie aan het stuk. Al met al een zeer geslaagde avond. Het Hoge Hof zat tot de nok toe vol en de sfeer zat er goed in...