Koopman Transmission Noordhorn investeert in overslagruimte en sorteersysteem

NOORDHORN - Koopman TransMission gaat de bestaande overslaghal in Noordhorn met circa 1.100 m2 uitbreiden. Het totale vloeroppervlak komt daarmee op 2.600 m2. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in een nieuw sorteersysteem.

De verwachting is dat nog dit jaar de nieuwbouw en de sorteerinstallatie worden opgeleverd. In de afgelopen vijf jaar zag Koopman TransMission het aantal zendingen groeien van 1.600 naar meer dan 2.700 per dag. De huidige faciliteit stelt grenzen aan de groei. Directeur Harm Koopman: “Deze investering maakt het Koopman TransMission mogelijk verder te groeien. Daarnaast kunnen we onze kwaliteit en efficiency verder verbeteren. Onze klanten profiteren daarvan.”

Volautomatisch

In de nieuwe hal wordt een volautomatisch sorteersysteem met 20 uitgangen geplaatst. Daardoor kunnen de goederen efficiënter worden gesorteerd. In de nieuwe situatie heeft Koopman TransMission Koopman TransMission is een onderdeel van Koopman Logistics Group en maakt tevens deel uit van TransMission, een samenwerkingsverband van twaalf zelfstandige transportondernemingen in de Benelux. Hiervoor verzorgt Koopman TransMission vanuit Noordhorn de fijnmazige distributie van pakketjes, colli en pallets in de provincies Groningen en Friesland. Koopman TransMission levert binnen 24 uur in de Benelux, met track & trace, dus elke zending is te volgen. Core business voor TransMission is het buitenmaatse stukgoed. Ook leveringen op zaterdag maken deel uit van de dienstverlening.