CSG Liudger Waskemeer naar regiofinale Read2Me

OOSTERWOLDE -   Hanne de Vries, Merle Koers en Else Talsma van CSG Liudger Waskemeer zijn door naar de regiofinale van voorleeswedstrijd Read2Me! in de bibliotheek van Oosterwolde.

Kippenvel op je armen, je mond open van verbazing en een opgelucht gevoel wanneer alles toch nog goed afloopt. Hanne, Merle en Else van CSG Liudger locatie Waskemeer weten als geen ander het publiek mee te nemen in een verhaal tijdens het voorlezen. De eerstejaars van locatie Waskemeer doen daarom mee aan de regiofinale van voorleeswedstrijd Read2Me! in de bibliotheek van Oosterwolde op 19 februari.

Regiofinale Read2Me

Tijdens de wedstrijd lezen de deelnemers een stuk voor uit een zelfgekozen boek en strijden om een plek in de provinciale finale samen met 9 brugklassers van het Stellingwerf College. In de jury zal ook een bekendheid plaatsnemen. Read2Me! is een voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen en wordt in samenwerking met bibliotheken georganiseerd. De wedstrijd heeft onder andere als doel om het leesplezier onder leerlingen te vergroten. Deze regiofinale is het resultaat van voorrondes op school. De winnaars van de regiofinale gaan door naar de provinciale finale. Uiteindelijk vindt in mei de landelijke finale plaats. De regiofinale vindt plaats op vrijdag 19 februari om 18.30 uur in de bibliotheek van Oosterwolde.