Voorronde KNVB-schoolvoetbaltoernooi op sportpark VV Zuidhorn

ZUIDHORN - SportinZuidhorn (SWgZ) en VV Zuidhorn houden woensdagmiddag 13 april de officiële voorronde van het KNVB schoolvoetbaltoernooi.

Vorig jaar was het Johan Smitpark van Zuidhorn ook al het toneel van de lokale editie van het Nederlands kampioenschap. Hoewel de organisatie ook een andere vereniging als gastheer zou zien, is bewust voor VV Zuidhorn gekozen. De afgelopen jaren is het aantal deelnemers sterk of explosief gegroeid. Met 40 deelnemende teams in de voorgaande editie betekent dat, dat het sportcomplex van VV Zuidhorn als enige binnen de gemeente groot genoeg is om een dergelijk toernooi te kunnen organiseren. Sinds de doorstart in 2013 is het toernooi een groot succes. Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen uit de gemeente Zuidhorn kunnen meedoen.

Kleine scholen

In de categorie groep 7/8 spelen jongens ‘11 tegen 11’ op een groot veld en spelen de meiden ‘7 tegen 7’ op een half veld. Net als bij voorgaande edities is er een speciale categorie ‘Jongens 7 tegen 7’ zodat ook kleine scholen kunnen deelnemen. Belangrijk om te weten is dat deze categorie niet wordt ondersteund door de KNVB en er voor deze doelgroep dus geen vervolgronde is. In de categorie groep 5/6 spelen zowel de jongens als de meiden teams ‘7 tegen 7’ op een half veld. In alle gevallen is het mogelijk om een jongens-team aan te vullen met meiden, echter is dit andersom niet toegestaan. De organisatie, bestaande uit vaste krachten van VV Grijpskerk en VV Zuidhorn, wordt begeleid door combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys van SWgZ. Naast een groot aantal vrijwilligers van de betrokken club, wordt er ook samengewerkt met studenten van het Alfa college. Zij krijgen zowel een rol in de organisatie als in de uitvoering.

Vervolgrondes

Omdat deze lokale voorronde deel uitmaakt van het landelijke kampioenschap van de KNVB, kunnen de beste teams zich plaatsen voor de regiofinale en mogelijk de districts- en landelijke finale. VV Zuidhorn laat zich van zijn beste kant zien en zal op 18 mei ook de regionale voorronde namens de KNVB organiseren. Wie met zijn/haar school mee wil doen aan het schoolvoetbal toernooi, kan contact opnemen met de meester of juf. De school is in het bezit van het inschrijfformulier. Een inschrijfformulier aanvragen kan ook via schoolvoetbalzuidhorn@gmail.com.