Vrolijke voorjaarsklanken van accordeonclub Lucht Genoeg in Niekerk

NIEKERK - Zaterdag 12 maart is het weer zover. Accordeonclub Lucht Genoeg houdt haar jaarconcert in dorpshuis De Rotonde te Niekerk. De aanvang is 20.00 uur en de toegang gratis.

Dit jaar staat in het teken van onder meer het voorjaar. Vrolijke voorjaarsklanken van de accordeon, afgewisseld met een bekend luisterlied, diversiteit alom. Zelfs een zeer bekende wals van André Rieu. Voorop staat plezier, en net als voorgaande jaren zal presentator en oprichter Geert-Jan Douma de aankondigingen doen. Natuurlijk op zijn, eigen bekende wijze. Accordeonclub-(orkest) Lucht Genoeg is een club/orkest van enthousiaste accordeon spelers, die leergierig zijn. Dat is ook wel nodig, want niemand minder dan Giny Schipper leidt het orkest. Ook de arrangementen zijn van haar hand. Zo spelen ze twee blokjes waarbij de bassen door iedere individuele speler wordt gespeeld, en een blokje waar een bas-accordeon en een 4de partij te horen zijn.

Junior

De ritmische begeleiding is in handen van Marnix Veening junior, die tevens het allerjongste lid is van de club. Marnix krijgt les van de bekende Drumschool Doctor Rhythm te Leek. Het belangrijkste is, dat we met elkaar plezier hebben, aldus de enthousiaste Douma. Lachend zegt hij: "We hebben ook een zeer gezellige derde helft. Dit typeert Accordeonclub Lucht Genoeg, samen mooie muziek instuderen, en gezelligheid. Bij Lucht Genoeg gaat dat heel goed samen." "Nieuwe leden zijn trouwens welkom, iedereen kan eens een kijkje nemen op een repetitieavond. Wie lid wil worden, wordt eerst 'klik-lid'. Dit houdt in dat er eerst gekeken wordt of het wel wederzijds klikt. Muzikaliteit is zoverre van belang, leden moeten goed noten kunnen lezen." Meer informatie is zaterdag 12 maart volop aanwezig, of zie www.accordeonklanken.nl.