Rederijkers Langewold spelen ’t Vrije Schaep’ als tweede in Nederland

NIEKERK - Een primeur voor Noord-Nederland en omstreken. Mokumse leut in Niekerk. Na vele en lange onderhandelingen is het rederijkerskamer Langewold uit Niekerk gelukt om ’t Vrije Schaep’, als tweede toneelvereniging in Nederland, op te voeren.

Camping ’t Vrije Schaep’. De bekende TV-serie. Met onder andere Loes Luca, Carry Tefsen, Marc Marie Huijbregts en Georgina Verbaan. Perikelen op een camping. Pitt de Grooth uit Amsterdam heeft van de TV-versie een toneelvoorstelling gemaakt. De ‘Theaterrepubliek’, ook uit Amsterdam, had in 2014 de première. En Langewold heeft dus binnenkort de première in Noord-Nederland en omstreken. Dit alles onder regie van Saskia Broertjes en voor de techniek zijn Bennie Meijer en Teun Eilander verantwoordelijk. Camping ’t Vrije Schaep’. Veel spelers, veel tekst, veel liedjes en veel herkenning. Een Mokumse camping in Niekerk!

Kootje

Kootje de Beer achter de tap, Lucas voor entertainment en activiteiten en Doortje doet de winkel. De ‘natte hoek’ is het domein van Greet en Riek, Arie en Huib doen, ehhh, onduidelijke dingen en Lena vindt het, net als Sjon en Lutz allemaal reuze ‘gesellug’. En of je nu in Amsterdam, Spanje of in het Westerkwartier woont, er is iets dat ons allen bindt. En volgens Opoe is dat inderdaad: ‘Er zit liefde in de lucht’. Zowel oude als nieuwe liefdes. De voorstellingen zijn op 11, 12, 13 en op 18 en 19 maart in Café Partycentrum ‘De Halte’ in Niekerk. Aanvang 20.00 uur (op 13 maart om 15.00 uur). Voor reserveringen en informatie: rederijkerslangewold@live.nl of 0594 507518. De voorstellingen op zaterdag 12 en zaterdag 19 maart zijn al uitverkocht.