Wedstrijdlopers bij eerste editie LEGiO-run in Grootegast

GROOTEGAST - De eerste editie van de LEGiO-run is op zaterdag 2 april. De LEGiO-run is hét nieuwe hardloopevenement in Grootegast. De LEGiO-run is een recreatie- en wedstrijdloop voor alle sportievelingen in de regio. Er zijn nu al meer dan 350 deelnemers.​

De 10 kilometer is de wedstrijdloop welke onderdeel uitmaakt van het Loopcircuit Noord-Nederland. Bij de eerste editie van de LEGiO-run verschijnt een aantal mooie namen van wedstrijdlopers aan de start. Bij de vrouwen loopt onder andere Christien Koning mee. Zij liep zich in Wildervank naar een tweede plaats in het overall klassement en is regelmatig op het podium te vinden bij regionale wedstrijden. Daarnaast zijn Petra Faber en Lydia Doornbos van de partij. Bertha Bruggenkamp komt terug van een blessure en het moet nog blijken of zij voldoende hersteld is om weer volop mee te kunnen lopen.

Favoriet

Bij de mannen is Ben Stellingwerf zeker favoriet. Hij heeft veel overwinningen op zijn naam staan en werd 2e bij zijn debuut op de marathon van Terschelling. Wouter Luinge zal het Stellingwerf niet makkelijk gaan maken. Hij wordt steeds beter en wist met de nieuwsjaarsloop in Stadskanaal een sterke overwinning te behalen. Hoewel beide heren Jan Venhuizen te snel af zijn geweest de afgelopen jaren hoopt hij op revanche. In het verleden won hij drie keer het Noord-Nederlands Loopcircuit en is hij tweevoudig winnaar op de marathon van Terschelling. De wedstrijdlopers zullen hun best doen om voor de dagwinst te gaan. Indien ze ook meedoen aan vijf andere wedstrijden van het Loopcircuit dan kunnen ze meedingen naar het overall-klassement.