Team Jellie druk met Lopen voor Lyme

ZUIDHORN - Deelnemers aan Lopen voor Lyme hebben nog zo'n 20 dagen te gaan. Het team van Jellie Schippers uit Zuidhorn zit op 49% van het streefbedrag.

"Wij hebben nu veertien lopers op 9 april; Bas gaat 5 uren lopen op 9 april, onze dochter een uur. Zelf zit ik daar ook bij, ik wil ook heel graag een uur lopen maar hoe dat zal gaan hangt wel af hoe het met mij gaat die dag. Er doen in het totaal 87 teams mee en er zullen 1250 lopers meelopen. Er is ontzettend veel geld opgehaald door alle teams in totaal en ook is er erg veel over lopen voor Lyme en de ziekte van Lyme van allerlei mede lymepatienten in het nieuws gekomen. Het is wat dat betreft ook zeker geweldig geweest. Wij hopen op meer en meer aandacht en actie voor chronische Lyme komt en dat er echt wat in gang wordt gezet, 9 april wordt ook echt een grote happening. We kijken er ontzettend naar uit", vertelt Jellie. "We proberen ontzettend hard om nog zo dicht mogelijk in de buurt te komen van ons minimale streefbedrag van 5000 euro. Wij hebben momenteel lootjes die we verkopen, hiermee maakt iedereen kans op een geheel verzorgd diner van Steakhouse Andre dokter, het bordspel Pandemie door WirWar Groningen en een gevulde cadeautas van t'Kappertje te Zuidhorn. Dit hebben ze allemaal aan ons gedoneerd, echt geweldig."

Flessenactie

"We hebben ook een flessenactie gehad bij de Poiesz Zuidhorn die 80,40 opleverde. We hebben een flessenactie gehad in Ureterp die 45 euro opleverde. Op 1 april mogen we bij de AH in Zuidhorn nog een flessenbonnen box gaan neerzetten waar mensen hun flessenbonnen in kunnen doen. En we hebben met ons team ook tekenkaarten verkocht", vertelt Jellie. "Onze dochter probeert nog flessen te verzamelen op Streetdance en haar Scouting in Leek en zelf ben ik bezig om leuke accessoires en artikelen te maken en te verkopen. Binnenkort zullen we heerlijke producten verkopen die verkregen zijn uit donatie's van een bedrijf uit Joure en Giethoorn. De opbrengst van dit alles zal ook weer helemaal zijn om gedeeltelijk mijn onderzoeken, behandelingen, hulp en ondersteuning van te financieren."

Wens

"Onze wens is om nog zo dicht mogelijk bij ons streefbedrag in de buurt te komen. Het streefbedrag was namelijk echt bedoeld om een kleine start te maken en om verschillende dingen toch te kunnen realiseren. Voor onderzoeken en behandeling voor chronische Lyme, helemaal in het buitenland, is zo ontzettend veel geld nodig. Hiervoor funding ophalen, dat lukt niet meer." "We hopen dat we nu nog ergens collectebussen zouden mogen neerzetten waar mensen wat kleingeld in kunnen doneren en dat wij nog een flessenbonnen actie mogen doen in een van de supermarkten in de omstreken. We hopen dat er nog mensen of bedrijven zijn die ons willen steunen door middel van een leuke actie of wat dan ook. Het is afwachten... met nu nog zo weinig tijd. We zijn natuurlijk ontzettend dankbaar voor de 49%, de ontzettend hartverwarmende reactie's en donaties, de awareness voor Lyme. Wij hopen dat we nog wat verder kunnen komen, maar helemaal ons streefbedrag halen, dat verwachten we niet meer."