Open huizendag ook in Oostergast Zuidhorn

ZUIDHORN - Woonwijk de Oostergast in Zuidhorn staat zaterdag 2 april van 11.00-13.00 uur centraal tijdens de landelijke NVM Open Huizendag.

In een pas gebouwde woning aan Het Noorderlicht (nr. 29) kunnen belangstellenden zich laten informeren over het huidige en toekomstige aanbod van vrije kavels en projectmatige woningen in de Oostergast. Gemeente Zuidhorn, makelaar Steenhuis, ontwikkelaar Plegt-Vos, Leef! Interieuradvies en financieel adviseur Thuis in Geld zijn aanwezig. Zij gaan bezoekers adviseren en informeren over de (financiële) woon-, bouw- en interieurmogelijkheden in de Oostergast. Het open huis is op locatie midden in de woonwijk, zodat de bezoekers meteen de sfeer in de Oostergast kunnen proeven.

Forse groei

Wethouder Fred Stol: “We zien dit jaar weer een forse groei in de woningbouw. De eerste 30 projectmatige woningen aan de ruim opgezette woonstraat Het Noorderlicht waren binnen vier maanden verkocht en worden binnenkort opgeleverd. De volgende 30 woningen in deze straat zijn bijna uitverkocht en de bouw gaat rond de zomer beginnen. Ook de verkoop van vrije kavels in fase 2 van de Oostergast gaan goed. We zien de woonwijk groeien en steeds mooier worden!” Het concrete woning- en kavelaanbod voor fase 2B is in ontwikkeling: de eerste woningen zijn verkocht, bewoond en nieuwe woningen zijn in aanbouw of in de verkoop. De actuele uitbreiding van de woonwijk de Oostergast aan Het Noorderlicht bestaat hoofdzakelijk uit twee-onder-één-kap woningen. Daarnaast worden er twee tussenwoningen en twee hoekwoningen aangeboden. Tot slot biedt de Oostergast fraai gesitueerde vrije kavels. In fase 2 wordt gewerkt aan plannen voor een innovatieboerderij en komt er middenin deze fase een groot Natuureiland; een uniek en gevarieerd park waar ruimte is voor sport, spel en ontmoeten.