Organisatie LEGiO-run klaar voor de eerste editie

GROOTEGAST - Het aftellen naar de allereerste LEGiO-run is begonnen. De organisatie is er helemaal klaar voor. Op zaterdag 2 april is het zover en is het Marktplein omgetoverd tot een heus start- en finishterrein voor honderden hardlopers. Deelnemers zullen aan de start verschijnen voor de 10 kilometer, 5 kilometer of de Funrun (600 meter).

Al 400 deelnemers hebben zich aangemeld voor de LEGiO-run. Om 13.00 uur start de Funrun waaraan hoofdzakelijk kinderen meedoen. Aan onze heuse LEGO-mascotte de eer om het startschot van deze eerste afstand te geven. Vervolgens start om 14.00 uur de 10 kilometer wat zowel een recreatie- als wedstrijdloop is. Omdat de LEGiO-run is aangesloten bij Loopcircuit Noord-Nederland zijn er alleen bij deze afstand prijzen te winnen. Tijdelijk wethouder Elly Pastoor geeft het startschot van de 10 kilometer. Tot slot om 15.00 uur het startschot van de 5 kilometer. Op 2 april kan er ook nog ingeschreven worden voor de LEGiO-run, vanaf 1130 uur tot een halfuur voorafgaand aan de te lopen afstand (contant betalen).

Entertainment

Fit-Now! Grootegast stoomt alle deelnemers klaar voor de run met een enthousiaste warming-up. Dettha Boer en Jantien Hoekstra zullen deze voorafgaand aan elke afstand verzorgen. Voor alle supporters is er op het Marktplein genoeg te zien en beleven. Zo is het Marktplein deels ingericht met marktkramen met een heel verschillend aanbod. Voor de kleine kinderen is er een springkussen aanwezig, de grotere kinderen kunnen zich vermaken op de stormbaan. Kinderen kunnen bovendien geschminkt worden in de caravan van SKSG. Slagwerkgroep Procussion Westerkwartier komt het publiek wakker schudden met een knallend optreden. Zij delen het podium met het Abel Tasmankoor en DJ Hessel van Lier Lels. Hij zal de hele middag aanwezig zijn om muziek te draaien. De Hoofdstraat ligt aan het Marktplein en is bovendien onderdeel van de route. In overleg met de gemeente Grootegast en alle hulpdiensten is besloten om de Hoofdstraat op 2 april de hele dag af te sluiten voor verkeer.