Voorronde NK-knikkeren naar het Westerkwartier

ZUIDHORN - Knikker jezelf van het schoolplein, via het dorpsplein, naar de finale in de Dierentuin van Amersfoort. Dat is de boodschap van de sportmedewerkers in het Westerkwartier.

Ze bundelen de krachten en organiseren samen een voorronde van het Nederlands Kampioenschap (NK) Knikkeren. Deze zal plaatsvinden op woensdagmiddag 15 juni op plein de Overtuinen te Zuidhorn. “Knikkeren is een tijdloos spel en zet al jaren kinderen op de schoolpleinen aan tot bewegen en buitenspelen”. “Wie is er niet groot mee geworden?” wordt er gegrapt. De sportmedewerkers van de vier gemeenten (Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn) zijn erg enthousiast “Kinderen van deze tijd groeien op in een prachtige tijd van digitale verrijking. Dit brengt veel goeds, maar betekent niet dat alles vanaf een scherm moet worden bekeken. Iedereen vindt het belangrijk dat kinderen buiten zijn. Naast de gezondheidsredenen is het voor een kind een goede manier om grenzen te verleggen, uitdagingen te zoeken en zichzelf te ontwikkelen.”

Trots

Ze zijn daarom extra trots om te kunnen zeggen dat het ze is gelukt om een voorronde van dit NK naar het Westerkwartier te halen. Knikkeren is een tijdloos spel en zet al jaren kinderen op de schoolpleinen aan tot bewegen en buitenspelen. Dit jaar kunnen alle kinderen van groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen in het Westerkwartier zich kosteloos kwalificeren voor het NK Knikkeren. De deelnemende scholen kunnen de kinderen in aanloop naar dit toernooi zelfstandig laten knikkeren in de pauzes. Middels een laddercompetities zullen de beste knikkeraars van hun basisschool een plek bemachtigen in de voorronde. Uniek aan dit toernooi is dat er niet alleen gemixt gespeeld wordt, maar deze ook leeftijd overstijgend is. Een meisje uit groep 5 kan namelijk best winnen van een jongen uit groep 8. De beste 16 kinderen plaatsen zich, samen met een ouder/begeleider, voor de finale in Dierenpark Amersfoort op zaterdag 18 juni.

Aanmelden

Kinderen die graag mee zouden willen doen en hun school willen vertegenwoordigen, kunnen zich melden bij de meester of juf. Als blijkt dat de school heeft besloten niet mee te doen dan is er ook de mogelijkheid om zich rechtstreeks te plaatsen, door zich aan te melden via de website www.sportinzuidhorn.nl/knikkeren. De 15e juni belooft een gezellige dag te worden en om er een compleet feest te maken zal er een opblaasbare stormbaan klaarstaan. Ook komen er oefenbaantjes voor de gewillige voorbijganger. Vorig jaar vond rond dezelfde periode vond het KNVB Straatvoetbal plaats, ook een regionaal evenement.