Speciale schaaksimultaan op Rehoboth Oldekerk

OLDEKERK - De schaaksimultaan op cbs Rehoboth, waar kinderen van groep 3 tot en met 8 aan mee mochten doen, was een succes.

Op meer dan 35 borden werd geschaakt en zo gauw er iemand klaar was werd die plek weer ingenomen door een andere leerling. De schaaklessen van het afgelopen jaar op de Rehoboth hebben zeker resultaat gehad want er werd heel goed gespeeld. Deze schaaksimultaan was extra bijzonder. In de eerste plaats omdat het ongeveer een jaar geleden was dat schaakmeester Huub van der Logt met het schaken bij CBS Rehoboth begon, dat deed hij toen ook met een schaaksimultaan. Maar het was ook om een andere reden een bijzondere schaaksimultaan. Bij de schaaksimultaan was mevrouw Ramona Postma namens de RABO-bank aanwezig voor de overhandiging van maar liefst 15 schaaksets.

Sponsoring

Schaakmeester Huub had enige tijd terug een aanvraag ingediend voor een sponsoring door het RABO-Noorderveld- Coöperatiefonds. De aanvraag betrof schaakmateriaal voor basisscholen die actief aan de slag zouden gaan met schaken op school. Tot ieders teleurstelling werd deze aanvraag afgewezen, maar vond men het initiatief van "Schaak maar raak!" toch zo bijzonder dat er wel 15 schaaksets werden gedoneerd. De schaaksets kwamen bij de schaaksimultaan meteen goed van pas, want er waren meer kinderen dan dat er schaaksets op school waren. De start van de schaaksimultaan gedaan door mevrouw Ramona Postma, door op het eerste bord de eerste zet te doen. Vanaf dat moment was alle aandacht van de kinderen, toekijkende ouders en andere belangstellenden bij de schaakpartijen. In een kleine anderhalf uur werden er meer dan 60 schaakpartijen gespeeld.