Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen op zoek

ZUIDHORN - Met de oprichting van Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen is ‘team Zuidhorn’ van de stichting Groningen Verwelkomt Vluchtelingen een feit.

Op advies van de stichting Groningen Verwelkomt Vluchtelingen is een contactteam van Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen samengesteld. Het team coördineert de verschillende initiatieven. Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen wil dat vluchtelingen zich welkom en thuis voelen in het dorp. Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen organiseert, begeleidt en coördineert sociale en culturele activiteiten. Het team fungeert als intermediair tussen samenleving en vluchtelingen. Samen met vluchtelingen wil Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen vorm geven aan uiteenlopende activiteiten.

Contactteam

Om vrijwilligers goed te laten samenwerken en verschillende activiteiten te stroomlijnen, is een contactteam samengesteld. Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen zoekt onder meer een locatiecoördinator (een vrijwilligerspositie) als aanspreekpunt voor de verschillende deelcoördinatoren (samen het contactteam). Ook is de locatiecoördinator het eerste aanspreekpunt voor de stichting Groningen Verwelkomt Vluchtelingen, COA, gemeente, Vluchtelingenwerk etc. De locatiecoördinator zorgt ervoor dat vrijwilligers straks goed samenwerken en dat activiteiten worden gestroomlijnd. Het werk vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 20 uur per week en bestaat voornamelijk uit regelen en mensen samenbrengen. Veel bellen en mailen dus. Werktijden zijn grotendeels zelf flexibel in te vullen. Wie belangstelling heeft voor de functie van locatiecoördinator kan mailen naar zuidhorn@groningenverwelkomt.nl Het team ziet er tot nu als volgt uit:
  • Coördinator sport - Erika van der Brugge en Marjolein Bolster Coördinator eten en koken - Harriët Hordijk Social media beheer en communicatie – Monique Rollingswier en Wendy van Esveld
Zuidhorn Verwelkomt Vluchtelingen is onderdeel van de stichting Groningen Verwelkomt Vluchtelingen. Zie: www.groningenverwelkomt.nl Op de foto v.l.n.r. Monique Rollingswier, Erika van der Brugge, Niels Rollingswier, Wendy van Esveld, Harriët Hordijk, Marjolein Bolster.