Bezoeker Energieloket krijgt bespaarpakket in Zuidhorn

ZUIDHORN - Wethouder Henk Bakker heeft vrijdag een Bespaarpakket uitgereikt aan Janny Wijchman uit Aduard. Zij is één van de winnaars van de verlotingsactie onder bezoekers van het Energieloket Groningen.

Het pakket bevat een aantal artikelen waarmee energie bespaard kan worden en informatie over het (samen) opwekken van duurzame energie. “Met kleine gedragsveranderingen kunnen mensen al energie en daarmee ook geld besparen in hun eigen woning. Maar het is ook heel belangrijk dat mensen onderzoeken wat ze nog meer kunnen doen om hun woning duurzamer te maken", aldus wethouder Bakker. Mevrouw Wijchman heeft al redelijk veel energiebesparende aanpassingen in haar huis, zoals dubbele ramen en geïsoleerde muren. Veel apparaten staan op tijdklokken; de lampen en thermostaat gaan automatisch uit. “Volgens de energieapp doe ik al goed mijn best”, aldus mevrouw Wijchman. De quickscan van het energieloket laat zien welke extra duurzaamheidsmaatregelen nog meer mogelijk zijn in haar woning.

Energieloket

De Bespaarpakketten actie heeft als doel de bekendheid van het Energieloket Groningen te vergroten. Sinds juli 2015 heeft elke Groninger gemeente een Energieloket, waar particuliere woningeigenaren terecht kunnen met vragen over energiebesparing. Het Energieloket bestaat uit een digitaal loket met verschillende (gratis) diensten zoals de Zonatlas, de Energiecheck, de Quickscan en Hulp bij offertes. Al meer dan 10.000 unieke bezoekers hebben de website inmiddels weten te vinden. Diverse (lokale) bedrijven zijn aan het loket verbonden, die een goed aanbod leveren op het gebied van energiebesparing. Het Energieloket Groningen is onderdeel van de Ondersteuningsstructuur voor gemeenten onder het Nationale Energieakkoord.