Overtuigende overwinning Leekster Eagles

Westerkwartier - LEEK - Vrijdagavond speelde het eerste team van Leekster Eagles thuis tegen ZVV De Ruif.

Het was Stefan Brouwer die met amper 1 minuut speeltijd het eerste doelpunt voor de Eagles maakte. Freddie van der Velde schoot al ruim een minuut later de bal in het net van de tegenstander. Na een voorzet van Martijn Alsema was het Marcel Smit die de 3-0 op het scorebord wist te plaatsen met nog 6,5 minuut te gaan in de eerste helft.

Na de rust werd er er in een nog hoger tempo gespeeld en de ene actie volgde op de andere. De jongens van De Ruif vochten tot aan de laatste minuut voor wat ze waard waren,  maar wisten de uitstekende keepende Erwin Mensink niet te passeren.

Door een punter van Fabio de Matos Fernandes werd het in de 1e minuut van de tweede helft al snel 4-0. Jordi Rakiman maakte een goal na ruim vier minuten speeltijd. Freddie van der Velde wist nog geen halve minuut later het doel van de tegenstander te vinden en het was ondertussen al 6-0.

Met nog ruim acht minuten te gaan was het Selwyn Slotegraaf die de keeper van de Ruif wist te passeren door een voorzet van Roy de Vries strak in te schieten en stond het 7-0. Na een strijd over en weer was het in de laatste minuut wederom Jordi Rakiman die de bal achter de keeper van de Ruif wist te werken en niet lang daarna werd er afgefloten met een eindstand van 8-0.

Voor de debuterende coaches Jan Brouwer en Gerke Hoogeveen een fantastische start in hun eerste thuiswedstrijd.

Leekster Eagles speelt 21 oktober uit tegen 'T Knooppunt 2 en op 4 november thuis tegen White Stones.