Fotoserie: reünie rsg de Borgen

LEEK - Zo’n duizend reünisten wisten afgelopen zaterdag de weg te vinden naar Leek om het 50-jarig bestaan van hun school, rsg de Borgen, te vieren.

Wat ouder, wat strammer, maar allemaal nog zonder looprek. Er waren gasten van het eerste uur in 1966, de jongste jaargang hielp geestdriftig mee met de organisatie. Oud-leerlingen waren uit Zierikzee en Singapore gekomen. Uit Een en uit Londen. Ze deden dingen in recruitment, totale communicatie, integrale veiligheid en het back office. Zaken waar de mens vroeger het bestaan niet van kende. Ze verdienden hun geld als machinist, caissière, marketeer en slager. Ze hadden kinderen gekregen, waren gescheiden en hadden een hond gekocht. Afgelopen zaterdag dachten ze vooral aan vroeger. Hoe mooi en overzichtelijk die tijd was. Geen andere zorgen aan je hoofd dan het huiswerk voor de volgende schooldag.
Feest van herkenning
“O ja, die zat ook bij ons in de klas!’ ‘Goh, geeft die nog steeds les hier?’ ‘Wie is dat ook alweer?’ Een feest van herkenning waar oude vriendschappen werden hernieuwd en herinneringen opgehaald. En ze wisten allemaal nog heel precies wat ze op vrijdag het eerste lesuur deden bij Engels, wat de eigenaardigheden waren van de biologieleraar, hoe je spijbelen kon en wie hun favoriete leraar was. Aan het ene tafeltje zat een plukje gepensioneerde oud-leraren van de Waezenburg, aan een ander namen oud-Nienoorders heden en verleden door aan de hand van fotoboeken. Verderop vertelde een groep oud-havisten met hun leraar van toen sterke verhalen over twintig jaar geleden. Zij vonden het mooi, net zo mooi als de aanwezigheid van een der oud-conciërges die iedereen het leven aan de Wethouder Hamsterlaan nog aangenamer maakte door pakjessoep te verrijken met verse groente uit de eigen moestuin. De organisatie spreekt van een succes. School en regio zijn nog lang niet vergeten. Foto's: rsg de Borgen