Column burgemeester Hoekstra | Turngala Leek

Westerkwartier - Afgelopen zaterdag stond ik tweemaal trots voor 2500 toeschouwers in de Topsporthal Leek om het Turngala 2016 te openen, zowel de middag- als de avondshow was tot de laatste stoel uitverkocht.

En degenen die een kaartje bemachtigd hadden, hebben zeker waar voor hun geld gekregen. Een wervelende show door Olympische topsporters, die de meest technische turnhoogstandjes lieten zien, afgewisseld door spectaculaire acts van streetdancers tot acrogymacts. Met als emotioneel hoogtepunt het moment dat zangeres Daphne Bos de Olympische damesploeg toezong. De dames die toch heel wat gewend zijn, pinkten een traantje weg. Van de Olympische ploeg waren aanwezig de tweelingzussen Sanne en Lieke Wevers, Celine van Gerner, Vera Pol en bij de heren Youri van Gelder, Frank Rijken en de eerste reserve Michel Bletterman. Terecht was het dan ook dat NOS sport er zaterdagavond uitgebreid aandacht aan besteedde. De reportageploeg was afgereisd naar Leek, een plaatsje in de buurt van Groningen, zoals de verslaggever meldde. Maar wel dat plaatsje dat in staat is een dergelijk evenement te organiseren. En daar mogen we best trots op zijn. Wanneer zie je op één avond de Lord of the Rings, Youri van Gelder en Olympisch kampioen balk 2016, Sanne Wevers in actie? Dat allemaal van deskundig commentaar voorzien door Hans van Zetten, de turnverslaggever van NOS sport. Ja, dat kan in Leek.
  Mocht u willen reageren, doe dat gerust. Dit kan per post: Postbus 100, 9350 AC Leek of per e-mail: b.hoekstra@leek.nl. Berend Hoekstra, burgemeester van Leek