Column burgemeester Hoekstra | Drukke tijden

Westerkwartier - Afgelopen weekend, inclusief de vrijdag, was vol bezet. Vrijdagochtend heb ik om 09.00 uur de leerlingen van groep 8 van de basisschool Het Veenpluis in het gemeentehuis ontvangen in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Samen hebben we gezellig ontbeten en aandacht gevraagd voor een gezonde levensstijl en daar hoort een goed ontbijt bij. Daarna heb ik een bezoek gebracht aan de basisschool De Springplank om een gastles te geven over respect en tolerantie. Een onderwerp dat op dit moment zeer actueel is. Waardering heb ik gekregen voor deze groep 8, die goed en gefundeerd na konden denken over het onderwerp. Eind van de middag zijn Harma en ik vertrokken naar De Liekeblom, waar we 545 kinderen ontvangen hebben om hun Sint-Maartenliedje aan te horen en hun zelfgemaakte lampions te bewonderen. De avond was gevuld met een extra raadsvergadering waarin de Leekster Tak, als waardering, uitgereikt werd aan MCO Gaveborg in Oostwold.
Zaterdagmiddag stond geheel in het teken van de intocht van Sinterklaas in Leek. Wederom had ik de indruk dat er weer meer mensen voor deze intocht in Leek waren. Zondagmorgen heb ik de Amateur en Jeugd Trofee Darts in het Sportcentrum geopend en 's middags heb ik de kerkdienst in het kader van de bevestiging en intrede van dominee Prins in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in de Tolberterstraat bezocht. En dan ben ik nog niet geweest op het 100% alcoholvrije jeugdfeest op de vrijdagavond en het BZN-concert op de zaterdagavond in de Rodenburghal. Dus drukke tijden.
Mocht u willen reageren, doe dat gerust. Dit kan per post: Postbus 100, 9350 AC Leek of per e-mail: b.hoekstra@leek.nl. Berend Hoekstra, burgemeester van Leek