Geen drie op een rij voor schaakclub Leek

LEEK -  Het eerste team van de schaakclub Leek e.o. slaagde er de afgelopen twee seizoenen in om de NOSBO-bekerfinale te bereiken.

Na de 3 - 1 nederlaag van vorige week tegen Lewenborg 1 is een derde bekerfinale op rij niet meer mogelijk. De schakers waren zich er van bewust dat het versterkte Lewenborg een goed team heeft en dat het een pittige strijd zou worden.
Veldman kwam aan bord 4 een pion achter, verspeelde zijn tegen kansen, en verloor als eerste.
Doller aan bord 3 verloor de a-pion, maar dacht via de h-lijn mat te kunnen zetten. Hij zag op tijd dat zijn paardoffer weerlegt kon worden door een schijnoffer van de dame op g2. Na het terugtrekken van zijn stukken verloor hij echter kansloos.
Westerlaan aan bord 2 en Heijnen aan bord 1 moesten toen winnen, wat er niet meer in zat. De tegenstander aan bord 1  forceerde remise, en aan bord 2 werd in een slechtere stelling hetzelfde resultaat bereikt.
De Leeksters kunnen zich nu volledig concentreren op de competitie, waarin handhaving in de Promotieklasse het doel is. Tijmen Hofstra ontving bij het Ganzenmarkttoernooi in Coevorden de prijs voor de hoogst geëindigde jeugdspeler.