Winst en verlies voor schaakclub Leek

LEEK -  Afgelopen week kwamen zowel Leek 1 als het Leekster viertal in actie met verlies en winst als resultaat. 

Leek 1 schaakte een uitwedstrijd tegen Hoogeveen 1, de torenhoge favoriet voor het kampioenschap. Ook de Leeksters waren niet in staat het uit de KNSB gedegradeerde team af te stoppen, al waren er na drie uur spelen alleen vier remises te noteren. Hoogeveen sloeg in het laatste uur toe door drie winstpartijen en één remise te behalen. Dit leverde een uitslag van 5,5 - 2,5 op. De halfjes werden gescoord door Heijnen, Westerlaan, Admiraal, Doller en Huisman.
Leek staat nu zevende in de Promotieklasse, maar heeft de bovenste twee teams inmiddels gehad. Het Leekster viertal kwam wel tot winst, en versloeg een viertal van de Groninger Combinatie met 4 - 0. Arriola, Smedinga, Stokhorst en Jakovljevic wisten allemaal hun partij te winnen. Het Viertal gaat aan de leiding in de klasse 4M.
Bij de interne competitie is Doller nog altijd de nummer één, gevolgd door Arriola, Bouma, Hofstra en Kuiper.
Schoolschaakkampioenschap
De datum van het schoolschaakkampioenschap in de gemeenten Leek en Marum is bekend: dit wordt gespeeld op zaterdagmiddag 11 februari in De Balkhoeve. Alle basisscholen ontvangen binnenkort een uitnodiging om zich hiervoor met één of meer teams aan te melden.