Column burgemeester Hoekstra | Ambities op Nienoord

Westerkwartier - Afgelopen week zijn een aantal organisaties die actief zijn op het Landgoed Nienoord bijeengekomen om te spreken over hun gezamenlijke ambities.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van Stichting Landgoed Nienoord (Familiepark, Infocentrum en Zwemkasteel), de Borg Nienoord (museum en horeca), Landgoedcamping Nienoord (camping en pannenkoekenburcht), Stichting Podium Nienoord (openluchtpodium), familie Van der Most (boerderij Oosterheerdt en streekproducten markt) en Stichting De Zijlen (haven en diverse ondersteuningsactiviteiten). Alle organisaties hebben uitgesproken dat ze vanaf het komend seizoen in een aantal zaken samen op zullen trekken. Er zijn ideeën ontwikkeld om landgoed-brede-evenementen op te zetten, gezamenlijke arrangementen te ontwikkelen en gezamenlijk de PR en marketing op te pakken. Op deze manier kunnen de verschillende organisaties op het landgoed elkaar versterken. Daarnaast zal er worden gekeken op welke manier de andere gebruikers en het centrum van Leek bij de ontwikkelingen betrokken kunnen worden. De gemeente heeft toegezegd dat ze al deze ideeën uit zal werken in een conceptambitieplan. Dit concept zal vervolgens met de verschillende partijen besproken worden om zo tot een definitief plan te komen. Een plan met ambities dat past bij de uitstraling van ons landgoed. Immers, het landgoed, een mix van cultuur, natuur en recreatie verdient die aandacht die passend is bij dit pareltje van het Westerkwartier. Deze winter een plan schrijven en het komend seizoen met elkaar de schouders eronder.
  Mocht u willen reageren, doe dat gerust. Dit kan per post: Postbus 100, 9350 AC Leek of per e-mail: b.hoekstra@leek.nl. Berend Hoekstra, burgemeester van Leek