Cadeautje voor meest attente bibliotheeklid

GROOTEGAST - Bibliotheekleden krijgen sinds 1 december nooit meer een boete van de Bibliotheken in het Westerkwartier. De reden? Biblionet Groningen introduceert het nieuwe, boetevrije abonnement.

Hiermee is de provincie Groningen de eerste provincie in Nederland zonder bibliotheekboetes. J. van der Velde uit Grootegast het langst lid van de bibliotheek zonder ooit een boete te hebben gekregen. Hij leent sinds 1 november 1977, heeft tot nu toe ruim 3100 boeken geleend en is al die jaren boetevrij gebleven.
Om dit te vieren kwam hij met zijn vrouw naar Bibliotheek Grootegast. Daar ontving hij uit handen van Tineke Goossens een attentie. Voor zijn vrouw was er een boeket bloemen. Van der Velde kon dit gebaar zeer waarderen. ,,Ik lees snel en veel en maak daarom graag gebruik van de bibliotheek. Ik ben ook punctueel en zorg er voor dat de boeken altijd op tijd terug zijn”. Jacqueline Roelofs, manager bibliotheken: ,,Het nieuwe abonnement is klantvriendelijker en overzichtelijker. We zijn een gastvrije, klantvriendelijke organisatie en daar passen boetes niet bij.”