Kerstfeest in Zonnehuis

ZUIDHORN - Het was een groot muzikaal feest op het dorpsplein in het Zonnehuis op vrijdag 16 december. Een prachtig versierde zaal, opgetogen musici, een groot publiek van rond de 100 mensen en mooi muzikaal samenspel.

De bijna 30 leerlingen van blokfluitdocente Marianne Heeres, viooldocente Oktje Lambermont en pianodocente Maaike van den Hoek speelden een divers repertoire. Van Bach tot Anouk en natuurlijk talloze bekende en minder bekende kerstliederen.
De heldere klank van de blokfluiten, de warme klank van de violen en de volle pianoklank waren afzonderlijk, maar vooral ook samen te horen. De leerlingen speelden mooi en met veel plezier samen. Er waren ensembles met verschillende blokfluitsoorten, en er waren duo’s met verschillende instrumenten zoals viool-piano. Zoals Kerst samen gevierd wordt werd er ook samen gemusiceerd. Kinderen met elkaar, maar ook leerlingen met een ouder op viool, piano en cello en twee broers, die een duo vormden. Voor de gezamenlijke afsluiting kwamen alle leerlingen op het podium. Marianne Heeres begon in 2011 met het organiseren van Kerstconcerten in het Zonnehuis. Ieder jaar weer anders en inmiddels een evenement waar de bewoners, de leerlingen, familie en vrienden naar uitkijken.