Oldehove krijgt mogelijk multifunctioneel centrum

Westerkwartier - OLDEHOVE - De voormalige openbare Jan Biermaschool in Oldehove wordt mogelijk op termijn in gebruik genomen als multifunctioneel centrum (mfc).

De voormalige openbare Jan Biermaschool in Oldehove wordt mogelijk op termijn in gebruik genomen als multifunctioneel centrum (mfc).
De gemeente Zuidhorn heeft 50.000 euro uitgetrokken voor een externe begeleider die de haalbaarheid van het plan moet onderzoeken. Verder stelt de gemeente jaarlijks nog eens 50.000 euro beschikbaaar om de eventuele om- en verbouw van het schoolgebouw te realiseren. Sinds augustus vorig jaar staat het pand leeg na de fusie tussen CBS De Wingerd en OBS Jan Bierma. Volgens wethouder Fred Stol (CDA) praat de gemeente al twee jaar met dorpsbelangen Oldehove en de stichting die het huidige dorpshuis runt, over een mfc. Als de plannen doorgaan, wordt het bestaande dorpshuis mogelijk verplaatst naar de school. Ook wordt gedacht aan verhuizing van huisartsenpost en peuterspeelzaal naar de nieuwe locatie. Stol acht het niet haalbaar om de bouw van het mfc nog voor de gemeentelijke herindeling in januari 2019 rond te krijgen.