Kinderactiviteiten bij ‘Een leven vol rijtuigen’ in museum Nienoord

NIENOORD - Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen. Kom gezellig naar museum Nienoord met het hele gezin en ervaar hoe het leven vol rijtuigen was in de 18de en 19de eeuw.

Kinderen kunnen leren hoe je een paard en wagen moet mennen. Kinderen verkleden zich als koetsier en nemen plaats op de bok. (Leuk fotomoment) Met de aanwijzingen en instructies van de echte koetsier leren de kinderen hoe ze de teugels moeten vasthouden en de paarden moeten mennen. Vervolgens wordt in het museum de proef op de som genomen. Kinderen klimmen op de bok en moeten met de teugels paard en wagen over een virtueel parcours mennen. Alle kinderen ontvangen een koetsiersdiploma.

Ook koetsen waren er in alle maten, vormen en modellen. Op een speelse manier leren de kinderen iets over het gebruik van de koetsen. Voor de jongste kinderen is er een koetsenspeurtocht uitgezet en voor de oudere kinderen een foto-puzzeltocht. Na afloop lever je de oplossing in bij de entreebalie en ontvang je een leuk aandenken.

Check de website van Nienoord voor de openingstijden in de kerstvakantie.