‘Hou het gezellig’

LEEK - Burgemeester Berend Hoekstra van Leek doet een dringende oproep aan jong en oud om het met de jaarwisseling gezellig te houden.

Het jaar 2018 loopt bijna ten einde, de Kerstdagen en de jaarwisseling komen er aan. Tijdens de jaarwisseling wordt er nogal eens schade aangebracht aan gemeentelijke eigendommen, zoals wegen, gebouwen, verkeersborden, prullenbakken en ruiten. De gemeente neemt ieder jaar preventieve maatregelen om schade te voorkomen. De gemeente schakelt een beveiligingsbedrijf in om extra toezicht te houden en vernielingen te voorkomen. Als vandalen worden betrapt bij het vernielen van gemeentelijke eigendommen, dan wordt de schade door de gemeente op hen verhaald.

Hoekstra: ,,Ik doe een beroep op iedereen om het in deze periode vooral gezellig te houden en geen zaken te vernielen die niet van uzelf zijn. Alles wat gemeentelijk eigendom is, zal immers ook van gemeenschapsgeld weer vervangen moeten worden. Daarom vraag ik u een oogje in het zeil te houden.”

Ziet u dingen gebeuren die niet horen? Treed dan niet zelf op, maar waarschuw de politie, telefoon 0900-8844. Als het mogelijk is kunt u een signalement of een kenteken van een voertuig (auto, brommer) noteren. ,,Ieder jaar steken we tijdens oud en nieuw massaal vuurwerk af. Graag wil ik er op wijzen dat vuurwerk alleen mag worden afgestoken op maandag 31 december vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 02.00 uur ’s nachts. Laten we het gezellig houden en hou bij alles rekening met mens en dier. Knal dus bijvoorbeeld niet in de buurt van verzorgingshuizen of dierenverblijven.

Het wordt dit jaar de laatste keer dat burgemeester Hoekstra burgemeester is tijdens de jaarwisseling in Leek. ,,Met het verdwijnen van de gemeente verdwijnt ook mijn functie. Na oudjaarsavond ben ik burgemeester af en vanaf 0.00 uur neemt de waarnemend burgemeester van de gemeente Westerkwartier het stokje van mij en mijn Westerkwartiercollega’s. Ik kijk met veel plezier terug op de 13 jaar dat ik hier burgemeester mocht zijn. Een periode die voorbij is gevlogen. Graag tot ziens in de gemeente Westerkwartier! Namens het gemeentebestuur wens ik u alvast heel fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!”