Pannakooi Zevenhuizen feestelijk geopend

ZEVENHUIZEN - Donderdag 13 december werd de nieuwe, feestelijk versierde pannakooi bij basisschool De Delta officieel geopend door wethouder Plandsoen van de gemeente Leek. De leerlingenraad had hem samen met het burgerpanel van Gezond in Leek, de Rabobank, kinderopvang De Basis, ouders, buren en leerlingen van Het Veenpluis uitgenodigd om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

De leerlingenraad had deze gebeurtenis goed voorbereid en hield zelf de speeches die bij zo'n officiële gelegenheid horen. Zo werd benadrukt dat de pannakooi voor alle kinderen in Zevenhuizen is en werden sponsoren en vrijwilligers bedankt. Het schoollied van De Delta werd luidkeels gezongen door de leerlingen. De wethouder mocht vervolgens een bord met sponsoren en vrijwilligers onthullen, een lint doorknippen en een doelpunt scoren in de pannakooi tijdens een wedstrijdje met de leerlingen.

Door betekenisvol onderwijs op De Delta heeft de wens om te beschikken over meer speelruimte middels een mooi proces geleid tot de realisatie van de pannakooi. De leerlingen hebben met een sponsorloop de bekostiging mede mogelijk gemaakt. Uiteraard had de heer Plandsoen, die hiermee zijn laatste officiële verrichting deed als wethouder, nog een speciaal woordje voor de trotse leerlingen van De Delta. Zevenhuizen is een sportieve speelplaats rijker dankzij de geweldige inzet van de leerlingen.