Meiden SV Marum laatste kampioen van Marum

MARUM - Met een gelijkspel tegen het eveneens ongeslagen VV Heerenveen wist SV Marum MO17 het najaars-kampioenschap binnen te halen.

Waar beide teams voor het eerst niet wisten te winnen en beide twee punten lieten liggen was het doelsaldo van Marum uiteindelijk bepalend om winnaar te worden in de eerste klasse - momenteel de hoogste klasse in de regio Noord bij het meidenvoetbal.

Met maar liefst een gemiddelde score van 7.2 goals voor en 1.1 tegen per wedstrijd was duidelijk dat Marum vorige week meer aanvallende pretenties had dan Heereveen. Het spel speelde zich primair af op de helft van Heerenveen en alleen bij de uittrappen van de keep kwam Heerenveen onder de druk uit.

Dit resulteerde binnen 10 minuten al in een vrije bal voor Marum genomen door Caro op 30 meter van de goal die met meer geluk dan wijsheid door de keep van Heerenveen werd geblokt en via de lat net over de goal verdween. Enige tijd later werd goed combineren op de rechterflank met een prima voorzet beloond met een goal door Spits Annaleen. Meerdere kansen werden door Marum onbenut gelaten en met een 3-tal afstandsschoten probeerde Heerenveen wel het spel te draaien maar slaagde daar niet in. Na de rust probeerde Heerenveen het tempo op te voeren wat resulteerde in meer kansen voor Heerenveen en de wedstrijd golfde wat meer heen en weer maar Marum had nog steeds het betere van het spel maar verzuimde op de wedstrijd in het bekende slot te gooien.

Tien minuten voor het einde, een scrimmage Heerenveen kreeg een vrijebal en na een goede eerste reactie van de keepster Naomi wist Heerenveen sneller te reageren in de re-bound en schoot de gelijkmaker binnen. Marum had genoeg aan een gelijkspel maar Heerenveen moest winnen maar wat ze ook probeerden het lukt ze niet om een tweede treffer te maken. Toen de prima fluitende scheids Hut voor het laatst floot kon het feest beginnen. Marum Meiden onder de zeventien schrijven historie ze zijn de laatste kampioenen van de sv in de zelfstandige gemeente Marum.

Van shirtSponsor houthandel Wigbold uit Groningen kregen de meiden kampioenshirts. Waar ze vol trots mee poseerden.

Het was een enerverende pot en waarschijnlijk gaan beide teams door naar de nieuw op te zetten hoofdklasse in de voorjaarscompetitie. SV Marum heeft een grote dames en meiden afdeling met 2 dames teams en volledige meiden teams in de leeftijdscategorie onder de 17,15,13 en 11. Binnenkort wordt waarschijnlijk gestart met een 30Plus damesteam. Lijkt het je leuk om ook te voetballen neem dan vrijblijvend contact op met Joze.Neef@hotmail.com.