Geslaagde stage op hoeve Paradij

ADUARD - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zorgboerderij Hoeve Paradij is maandag de Boris Praktijkverklaring uitgereikt aan Bjorn Hoekstra. Mevrouw Ria Pots van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kwam het certificaat persoonlijk uitreiken.

Bjorn, leerling van het Gomarus College in Groningen (PRO) neemt trots de felicitaties van zijn stagedocent, de heer Jelte Verbree, in ontvangst. Sinds april loopt de nu gediplomeerde, stage op Hoeve Paradij en werkt hij onder andere aan de praktische competenties van het Boris-traject. Met deze prachtige bekroning als resultaat.

Boris is ontwikkeld door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en scholen voor vso en praktijkonderwijs in opdracht van het ministerie van OCW. Scholen zoals het Gomarus College kunnen werkprocessen selecteren die passen bij de mogelijkheden van de kandidaat binnen een stagebedrijf. Maatwerk dus voor Bjorn en Hoeve Paradij, dat wordt afgesloten met een praktijkverklaring. De leerling leert niet alleen op school, maar juist ook in de praktijk, bij een erkend leerbedrijf. Hoeve Paradij biedt kwetsbare jongeren een leerplaats en werkt daarvoor graag samen met vso en praktijkonderwijs.

Een prachtige opsteker voor Bjorn. Het is hem gelukt deze eerste stap in het Boris-traject. Dat sterkt hem in het vertrouwen dat ook de volgende stap mogelijk is. Bjorn kan meer dan hij dacht en wil verder in dit leertraject. Het gaat hem vast lukken.